Vandaag de dag is het uiterlijk van een woning belangrijker dan ooit. Zonwering hoort daar absoluut bij. Wanneer u droomt van klassieke shutters voor uw ramen is het een goed idee om deze aan te schaffen We hebben een aantal prijzen voor u opgevraagd bij leveranciers. Daarnaast hebben we een stappenplan gemaakt als hulpmiddel voor u wanneer u shutters wilt gaan aanschaffen.

Zonwering

 
Zonwering kopen? Vergelijk & bespaar

Hoeveel kosten shutters

We vroegen offertes op voor shutters en kregen de volgende prijsopgaven:

Wat voor shutters wilt u hebben Omschrijving Prijs
Shutters instapmodel Voordeligste keuze shutters. Gemaakt van lindenhout. Vanaf 234 euro per vierkante meter
Shutters ecowood Shutters gemaakt van imitatiehout. Vanaf 258 euro per vierkante meter
Shutters premium Meer luxueuze keuze. Gemaakt van hout en weerbestendig afgewerkt Vanaf 289 euro per vierkante meter
Shutters deluxe Shutters gemaakt met bredere lamellen en meerdere luxe details voor de bediening Vanaf 299 euro per vierkante meter
Shutters weatherproof Shutters gemaakt van kunststof, gemaakt voor buitenshuisgebruik Vanaf 309 euro per vierkante meter

 

Stap 1: Waar komen de shutters te hangen

Voordat u shutters gaat kopen is het goed om te bedenken waar ze komen te hangen. Shutters kunnen aan de binnen- of buitenkant van uw ramen komen te hangen. Shutters aan de binnenkant hoeven aan minder eisen te voldoen dan shutters die buiten hangen. Shutters die binnen hangen kunt u in de voordeligste variant kopen. U koopt er degelijke shutters voor, maar weersbestendig zijn ze niet. U zult deze dan ook niet buiten kunnen hangen; het vocht zou ze gelijk aantasten waarna u ze met een jaar kunt vervangen. Kiest u voor shutters van imitatiehout of van volledige kunststof dan zijn deze wel geschikt voor gebruik buitenshuis. U betaalt voor het volledige kunststofmodel meer, maar u krijgt er een langere garantie op dat het materiaal ook echt tegen de weersinvloeden kan.

 

Stap 2: Uw voorkeur voor een kleur

Shutters zullen door veel leveranciers in een scala van kleuren worden geleverd. Houdt u er rekening mee dat het instapmodel doorgaans alleen in het standaard wit wordt geleverd. Wilt u een andere kleurafwerking dan zult u dus een luxueuzer model moeten kiezen. Houdt u er rekening mee dat u een kleur kiest die naast praktisch ook tijdloos is. U zult uw interieur immers nog wel eens willen veranderen. Het zou jammer zijn als de shutters er dan niet meer bij passen.

 

Stap 3: Uw voorkeur voor een bediening

Shutters zijn op meerdere manieren te bedienen. We hebben er een paar voor u op een rij gezet:

  • Bediening met een draaistok. Deze hangt aan de zijkant van de shutters. Er zit een speciaal mechanisme in de shutters waardoor deze aan de zijkant te bedienen zijn. Dit is een gemakkelijkere methode. Deze methode is echter een duurdere optie. Wilt u liever een andere bediening dan kiest u voor de andere optie.
  • Een kantelstang in het midden. Deze optie zit in het midden van de shutter. U bedient de shutter door de kantelstang te bewegen. Dit systeem vergt iets meer spierkracht en het is wat lastiger gelijk te krijgen met de andere shutter. Daar staat tegenover dat het een stuk goedkoper is. De basic modellen van shutters zijn doorgaans alleen standaard met deze bediening te krijgen.

Stap 4: De breedte van de lamellen

Shutters zijn te koop in meerdere breedtes van lamellen. Het instapmodel heeft redelijk smalle lamellen. Dat zorgt ervoor dat het een shutter is die praktisch is maar die daarnaast een minder modieuze uitstraling heeft. Kiest u voor een shutter met wat bredere lamellen dan koopt u een model wat moderner oogt. Dit model geeft het licht wat meer gefilterd door dan het andere model. Deze bredere lamellen vindt u vooral bij de wat duurdere uitvoeringen.

 

Stap 5: De keuze om shutters te laten plaatsen

Shutters kunt u kopen tegen diverse prijzen. Wanneer u een firma ziet die echt stunt met prijzen die ver onder de prijzen in dit schema zitten, dan mag u erop rekenen dat de shutters nog moeten worden geplaatst tegen meerkosten. Shutters  zelf plaatsen is een minder goed idee: het zijn namelijk nogal zware constructies. Het is dus altijd verstandiger om de shutters door de leverancier te laten plaatsen.

 

Stap 6: shutters voor alle ramen

Laat u shutters plaatsen dan is het goed om ze voor alle ramen te laten plaatsen. Shutters hebben immers een heel decoratief uiterlijk en u wilt dat uw woning er mooi volledig uitziet. Bedenkt u zich goed dat shutters absoluut een waarde verhogende werking op uw huis hebben. U kunt de shutters dan ook het beste in een woning voor de ramen zowel boven als beneden laten plaatsen. In dat geval is het aan te raden dat u de bovenste shutters aan de binnenkant kan bedienen. Informeert u goed naar de mogelijkheden voordat u tot aanschaf overgaat.

 

Stap 7: Prijzen opvragen

Er zit nogal een verschil in de prijzen van deze gewilde zonwering. Het is aan te raden dat u eerst offertes opvraagt. Dat doet u met deze knop. U krijgt gelijk een aantal offertes toegestuurd om te vergelijken. U vergelijkt ze op de onderstaande punten:

  • De prijzen van het materiaal vergelijken. Gaat u shutters vergelijken, vergelijkt u dan geen appels met peren. Kijkt u naar het materiaal en de prijs die u daarvoor betaalt.
  • De prijzen inclusief het arbeidsloon. Shutters moet u laten ophangen; kijkt u dan ook goed of de prijs van het arbeidsloon erbij zit. Aan de hand van het uurtarief kunt u zien welke leverancier het goedkoopste is.
  • De prijzen moeten altijd de BTW inbegrepen hebben.