Heeft u te maken met asbest in uw woning? In dat geval zult u graag een echte specialist onder de arm willen nemen om deze te laten verwijderen. Asbest kan in bepaalde omstandigheden namelijk een zeer schadelijke invloed hebben op de gezondheid van mens en dier waardoor er bijzonder voorzichtig mee moet worden omgesprongen. Daar komt ook nog eens bij dat u asbesthoudend materiaal niet zomaar overal kunt afzetten. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u geen problemen zult ondervinden met uw asbesthoudende materialen? Dan is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een asbestverwijderaar.

Asbest verwijderen

Asbest verwijderen? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een asbestverwijderaar

Het beroep van asbestverwijderaar is niet zo voor de hand liggend. Deze mensen lopen immers steevast het risico om in aanraking te komen met materialen die bijzonder schadelijk zijn voor de gezondheid. Omwille van deze reden ligt het gemiddelde uurtarief (exclusief BTW) dan ook iets hoger in vergelijking met tal van andere beroepen. Om een goed beeld te krijgen van het tarief dat nu precies wordt aangerekend door een asbestverwijderaar hebben we ze even duidelijk gemaakt door middel van onderstaande prijstabel.

Type Gemiddeld uurtarief
Gemiddeld uurtarief van een ongecertificeerde asbestverwijderaar Tussen 10 & 15 euro per uur
Gemiddeld uurtarief ZZP’er Tussen 30 & 35 euro per uur
Gemiddeld uurtarief MKB’er Tussen 40 & 70 euro per uur

Het gemiddelde uurtarief dat door een asbestverwijderaar in rekening wordt gebracht zoals weergegeven in bovenstaande prijstabel is exclusief BTW. U dient er dan ook rekening mee te houden dat het werkelijke uurtarief nog iets hoger zal uitvallen.

Vaste kosten in plaats van uurtarief

In bepaalde situaties wordt er door een asbestverwijderaar de voorkeur aan gegeven om te werken volgens een totaalprijs in plaats van met een uurtarief. Op het eerste zicht kan dat voor u als klant misschien een beetje vervelend zijn, maar in werkelijkheid biedt dit eigenlijk alleen maar extra zekerheid. Verschillende werkzaamheden waarvoor u een beroep doet op een asbestverwijderaar kunnen immers heel wat duurder uitvallen dan u in eerste instantie in gedachten had. Door een vaste kostprijs af te spreken bent u beschermd tegen een eventuele meerprijs en ligt het risico aldus volledig bij de asbestverwijderaar zelf. Enkele vaste kosten waar u op dit vlak rekening mee kunt houden zijn de volgende:

Type Gemiddelde kostprijs
Asbestinventarisering Tussen 175 & 1.475 euro
Asbest verwijderen uit golfplaten Tussen 700 & 950 euro
Asbesthoudend materiaal verwerken Tussen 0 & 30 euro

Om er zeker van te zijn dat u niet voor vervelende, financiële verrassingen komt te staan is het in ieder geval altijd aan te raden om op voorhand duidelijke afspraken te maken met de asbestverwijderaar in kwestie. Laat alles bovendien netjes in een offerte opnemen waardoor jullie beiden over een bewijs beschikken met betrekking tot hetgeen er werd afgesproken.

Uurtarief van asbestverwijderaar vergelijken

Het is niet zo eenvoudig om te besparen op het uurtarief dat door een asbestverwijderaar in rekening wordt gebracht. Sterker nog, eigenlijk is het vrij lastig. Omwille van deze reden kan het altijd interessant zijn om de gemiddelde uurtarieven van een asbestverwijderaar te vergelijken. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is het mogelijk om een mooie besparing te realiseren op het uurtarief van een asbestverwijderaar zonder dat er uiteraard op vlak van kwaliteit moet worden ingeboet. Let wel op, buiten het uurtarief kunnen er eventueel ook nog extra kosten zoals voorrijkosten worden aangerekend door een asbestverwijderaar.