Het stucen van met name de wanden en de plafonds in uw woning is een werk dat niet zo voor de hand liggend is. De kleinste vergissing of afwijking kan er namelijk reeds voor zorgen dat de uitstraling op zeer negatieve wijze wordt beïnvloed. Omwille van deze reden wordt er voor het uitvoeren van stucwerk steeds een beroep gedaan op een echte stukadoor. Deze vakman beschikt immers over alle nodige ervaring en kennis om er voor te zorgen dat uw woning op perfecte wijze wordt gestuct. Bent u ook van plan om een beroep te doen op een stukadoor, maar wilt u eerst graag een duidelijk beeld hebben van diens gemiddelde uurtarief? Lees dan snel verder en u komt het te weten op deze pagina!

Stukadoor

Stukadoor nodig? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een stukadoor

Het uurtarief van een stukadoor is niet vastgesteld. Dit maakt dat er onderling tussen de verschillende vakmannen sprake kan zijn van een niet onbelangrijk prijsverschil. We hebben het gemiddelde uurtarief van de verschillende soorten stukadoors alvast even voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Type stukadoor Gemiddeld uurtarief
Ongecertificeerde stukadoor (zwart werker) Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 45 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 60 euro per uur

Specifiek voor het laten uitvoeren van stucwerk geldt toch wel dat het belangrijk is om er u bewust van te zijn hoe goed een bepaalde vakman precies is in diens vak. Door een beroep te doen op een ongecertificeerde stukadoor kunt u dit in principe nooit met zekerheid weten. De kostprijs die in rekening wordt gebracht door een ZZP’er of een MKB’er ligt dan wel een stukje hoger, maar het is wel mogelijk om de kwaliteit van de dienstverlenging op voorhand te controleren. Raadpleeg bijvoorbeeld gerust de website van de ZZP’er of MKB’er om een indruk te krijgen van de werkzaamheden die door hen in het verleden zijn uitgevoerd.

Uurtarief bij stukadoor vaak niet gangbaar

Ondanks het feit dat het perfect mogelijk is om een stukadoor te verzoeken om een uurtarief voor diens diensten in rekening te laten brengen is het zo dat dit niet meteen gangbaar is. In het merendeel van de gevallen wordt er dan ook steeds voor gekozen om een bepaalde kostprijs per vierkante meter in rekening te brengen. Deze prijs is sterk afhankelijk van het type karwei dat moet worden uitgevoerd. Het uitvoeren van spackspuitwerk is bijvoorbeeld heel wat voordeliger in vergelijking met het aanbrengen van een sierpleister. Betreft het bovendien een zeer klein project waarvoor u een beroep doet op de diensten van een stukadoor? Schrik er dan vooral niet van wanneer deze er voor kiest om een startbedrag in rekening te brengen. Op deze manier is de ZZP’er of MKB’er er namelijk zeker van dat de gemaakte kosten zullen worden terugverdiend.

Besparen op het uurtarief van een stukadoor

Het uurtarief dat een stukadoor in rekening brengt is niet vastgesteld en wordt zoals reeds is gebleken eerder op deze pagina onder meer bepaald door met name de ervaring waar hij of zij over beschikt. Daarnaast is ook het type stukadoor van invloed op het prijskaartje dat wordt aangerekend. Er bestaat evenwel een eenvoudige mogelijkheid om een besparing te realiseren op de werkzaamheden van een stukadoor. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende stukadoren. Op deze manier kunt u er de goedkoopste vakman met het laagste uurtarief zo tussenuit halen.