Bent u bezig met het bouwen of verbouwen van uw woning en bent u aangekomen bij het gedeelte elektriciteit? In dat geval zult u deze werkzaamheden graag willen uitbesteden aan een ervaren elektricien. Het plaatsen van elektriciteit is namelijk niet alleen een gevaarlijke opdracht, daarnaast moet het bijzonder precies gebeuren. Gaat u ook een beroep doen op de diensten van een elektricien, maar wilt u eerst graag een goed beeld hebben van het gemiddelde uurtarief waar u rekening mee zult moeten houden? Dan bent u op deze pagina alvast aan het juiste adres!

elektricien

Elektricien nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een elektricien

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven brengt werken met elektriciteit altijd de nodige risico’s met zich mee. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om een beroep te doen op een echte vakman met kennis van zaken. Op deze manier beschermt u, uzelf tegen ongelukken evenals mogelijke complicaties achteraf. Denk hierbij niet alleen aan een mogelijke kortsluiting, maar ook aan overbelasting van het elektriciteitsnet en tal van andere vervelende en gevaarlijke situaties. Door middel van onderstaande prijstabel geven we u een duidelijk beeld van het gemiddelde uurtarief van een elektricien.

Het gemiddelde uurtarief dat door een elektricien wordt aangerekend wordt beïnvloed door verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het soort elektricien. Betreft het namelijk een ongecertificeerde elektricien of kiest u voor een ZZP’er? Hou er bovendien ook rekening mee dat de leeftijd en daarmee de ervaring en kunde van een elektricien eveneens een niet onbelangrijke impact kan hebben op het kostenplaatje.

Soort elektricien Gemiddelde uurtarief
Ongecertificeerde elektricien Tussen 12 & 27 euro per uur
Een ZZP’er Tussen 37 & 47 euro per uur
MKB’er Tussen 47 & 75 euro per uur

 

De gemiddelde uurtarieven van een elektricien zoals weergegeven in bovenstaande prijstabel zijn steeds inclusief BTW waardoor u op zich met geen extra kosten rekening moet houden.

Uurtarief of totaalprijs?

Het uurtarief dat door een elektricien wordt aangerekend wordt aldus steevast door verschillende zaken beïnvloed. Ook het soort project kan hier een niet onbelangrijke invloed op hebben. Voor grote projecten, zoals bijvoorbeeld het realiseren van een meterkast is het daarom mogelijks interessant om een totaalprijs af te spreken. U moet er wel rekening mee houden dat niet alle elektriciens deze mogelijkheid wensen aan te bieden. Is dat wel het geval? Dan is dit het bekijken meer dan waard. Om u een idee te geven van wat een interessante totaalprijs kan zijn, de gemiddelde kostprijs per stopcontact ligt tussen de 50 en 75 euro.

Prijsverschil uurtarief bij lastige projecten

Het is niet meer dan logisch dat het gemiddelde uurtarief van een elektricien aanzienlijk hoger of lager kan uitvallen naargelang de moeilijkheidsgraad van het project. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo bijzonder, maar het verschil kan oplopen tot wel 10 euro per uur. Vooral wanneer er heel wat werkuren zijn vereist voor het realiseren van uw project kan dit op het einde van de rit een behoorlijk verschil maken. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen verschillende elektriciens kan er in ieder geval voor zorgen dat u voor elk mogelijk karwei de meest interessant geprijsde partij onder de arm neemt.