Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw tuin en / of oprit te voorzien van bestrating? In dat geval zult u hiervoor een beroep willen doen op een stratenmaker. Het plaatsen van bestrating is een vrij hard en zwaar karwei waardoor het merendeel van de mensen er voor kiest om dit uit te besteden aan een echte vakman. Bent u dit ook van plan en wilt u graag een stratenmaker inschakelen? In dat geval geven we u op deze pagina alvast graag aan met welk uurtarief u rekening dient te houden.

Stratenmaker

Stratenmaker nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een stratenmaker

Het uurtarief dat door een stratenmaker in rekening wordt gebracht ligt relatief hoog. Dit heeft veel te maken met het feit dat het plaatsen van bestrating fysiek vrij intensief werk is. Zoals onderstaande prijstabel duidelijk maakt wordt er evenwel altijd een onderscheid gemaakt tussen een ongecertificeerde stratenmaker evenals een ZZP’er en een MKB’er. Het is omwille van deze reden altijd interessant om vooraf even voor uzelf uit te proberen maken welke van deze verschillende partijen nu precies over de hele lijn het interessantst is.

 

Type stratenmaker Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde stratenmaker Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 55 euro per uur

 

Voor welke van de verschillende stratenmakers u uiteindelijk zult kiezen is afhankelijk van diverse factoren. Uiteraard speelt het beschikbare budget op dit vlak een niet onbelangrijke rol, maar wat ook te denken van de mogelijkheid om de ervaring van de vakman in kwestie te toetsen? Bij een ongecertificeerde stratenmaker is dat zo goed als onmogelijk. Bij een ZZP’er of MKB’er is dat uiteraard geen enkel probleem.

Vergeet ook de materiaalkost niet

Het uurtarief van een stratenmaker is belangrijk om te weten, maar het is minstens even belangrijk om er rekening mee te houden dat er nog andere kosten in rekening worden gebracht. Het betreft hier onder meer de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het aanschaffen van de verschillende materialen. Betonbestrating is op dit vlak bijvoorbeeld het voordeligst. De gemiddelde kostprijs hiervoor is gelegen tussen de 15 en 35 euro. Kiest u voor waaltjes? Dan ligt het kostenplaatje al meteen tussen de 35 en 45 euro. Natuursteen zoals met name leisteen is het duurst. De kostprijs kan hiervoor oplopen tot een slordige 65 euro per vierkante meter. Buiten de kosten voor het materiaal kunnen er eveneens nog extra kosten gemaakt moeten worden. Het betreft hier onder meer voeg- en ophoogzand, opsluitbanden evenals afscheidingsbanden.

Besparen op het uurtarief van een stratenmaker

De bovenstaande kosten zullen voor veel mensen misschien een beetje als een verrassing komen. Het is dan ook zo dat een beroep doen op de diensten van een stratenmaker doorgaans gepaard kan gaan met een vrij stevig kostenplaatje. Gelukkig bestaat er nog een interessante mogelijkheid om een besparing te realiseren op het uurtarief van een stratenmaker. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende stratenmakers die hun diensten aan u willen aanbieden? Het opvragen en vergelijken van meerdere offertes zorgt er altijd voor dat u een ronduit indrukwekkende besparing kunt realiseren op het totale kostenplaatje van een stratenmaker.